Poznaj łatwy przepis na owoce pod owsiano-orzechową kruszonką. To idealny deser dla zabieganych. Jeżeli nie masz czasu na pieczenie ciast a jednocześniej “chodzi za tobą” coś słodkiego koniecznie spróbuj tej propozycji.
Do zrobienia kruszonki wykorzystałam płatki owsiane i pokruszone orzeszki ziemne.
Możesz wykorzystać, tak jak w tym przepisie, jabłka i jagody, ale świetnie smakują też inne owoce – maliny, agrest, gruszki…
Owoce pod kruszonką najlepiej smakują na ciepło.

Ilość porcji
2
Czas
20-25 min
Kalorie dla 1 porcji
251 kcal
Typ dania
Fit deser
Jak przygotować owoce pod owsiano-orzechową kruszonką?
Składniki
Sposób przygotowania
Jabłko pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Przełożyć do małych salaterek do zapiekania. Posypać jagodami.
Masło roztopić, dodać płatki owsiane, pokruszone orzeszki ziemne i ksylitol. Całość wymieszać i posypać owoce.
Zapiekać w 180-185 st. C przez 20-25 min.
Informacja o składnikach odżywczych dla 1 porcji:
- energia – 251 kcal
- białko – 4,8 g
- tłuszcz – 13,5 g
- węglowodany – 27,8 g

Więcej przepisów

Zielone muffinki ze szpinakiem

Fit szarlotka
